Miért hasznos a rendszeres klímakarbantartás?

Miért hasznos a rendszeres klímakarbantartás?

Klímakarbantartás ICE-STAR Szerviz Kft.

Ha jól belegondolunk, életünk jelentős részét beltérben töltjük, legyen szó az otthonunkról vagy akár munkahelyi irodáról. Éppen ezért nem mindegy, hogy mennyire teremtjük meg az optimális hőmérséklet vagy gondoskodunk a tisztább levegő minőségről. Egy jól megválasztott és karbantartott klímaberendezés rengeteget tud ebben segíteni.


Íme 3 érv, hogy miért előnyös a rendszeres klímakarbantartás:

 1. Klímakarbantartás a garancia megőrzéséért

  A piacon a klímagyártók különböző garanciaidőt és kiterjesztett jótállást nyújtanak. Azonban szinte minden esetben az évi egy, de több esetben az évi két kötelező karbantartás bizony a garancia és jótállás megőrzésének alapfeltétele. Így ha elmarad az előírt klímakarbantartás, sajnos ugrik a jótállás is, így egy esetleges meghibásodás komoly költségbe kerülhet Önnek.

  Fujitsu klíma akár 10 év garanciával ICE-STAR Szerviz Kft.
  Az akár 10 év kiterjesztett Fujitsu klíma garanciának egyik feltétele az éves karbantartás.

 2. Klímakarbantartás a tisztább és egészségesebb levegőért

  Mivel életünk jelentős részét beltérben töltjük, nagyon fontos a levegőminőség, hogy mennyire szívunk tiszta levegőt. Sajnos a levegőben található szennyeződések emberekre gyakorolt hatásait, következményeit sokszor nem közvetlenül, hanem hosszú távon érezzük meg.

  A rendszeres klímakarbantartás során a szűrők és hőcserélők szakszerű tisztítása lehetővé teszi, hogy a klíma hatékonyabban szűrje a levegőt. Ez javítja a beltéri levegő minőségét, csökkentve a por, pollen és egyéb allergének szintjét a levegőben.

  Midea klímakarbantartás ICE-STAR Szerviz Kft.
  A klíma rendszeres karbantartásával hozzájárulhatunk a tisztább beltéri levegőhöz

 3. Klímakarbantartás a hatékonyabb működésért

  A rendszeres klímakarbantartás hozzájárul a klíma hatékonyabb működéséhez. A jól karban tartott berendezések várhatóan kevesebb energiát fognak fogyasztani. Ez nemcsak a számlák csökkentésében segíthet, hanem a hosszabb élettartamban is.

  A rendszeres karbantartás segít az alkatrészek idő előtti kopásának megelőzésében és az esetleges meghibásodások minimalizálásában. Ez megnöveli a klíma élettartamát és csökkenti a hirtelen meghibásodások kockázatát.