Szivárgásvizsgálat

A 14/2015 (II.10.) Kormányrendelet általánosságban minden olyan fluortartalmú üvegházhatású gázt (F-ÜHG) tartalmazó alkalmazásra, - többek között hűtő- és klímatechnikai berendezésekre,- kötelező szivárgásvizsgálatot ír elő, ami legalább 5 tonna CO 2 -egyenértében tartalmaz F-ÜHG-t.

Ezen hűtőkörök Klímavédelmi hatóság felé történő regisztrációja, és a szivárgásvizsgálatok érvényesség lejárta előtti, képesített vállalkozással való elvégeztetése az üzemeltető, illetve az eszközök tulajdonos kötelezettsége.

Akár több millió Ft bírságot is kiszabhatnak a mulasztásért

A kötelező regisztrációt és szivárgásvizsgálatok érvényességét a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság előre be nem jelentve a helyszínen, és a ”Klímagáz adatbázis”-ban is ellenőrizheti, ellenőrzi.

Ha azzal szembesülnek, hogy a berendezések tulajdonosa/üzemeltetője nem végeztette el a cég/berendezés regisztrációját, vagy lejárt a regisztrált hűtőkör szivárgásvizsgálatának érvényessége, klímavédelmi bírságot szabnak ki, melynek mértéke berendezésenként elérheti akár az 500 000 Ft-ot is!

Nem érdemes tehát kockáztatnia, hiszen a szivárgásvizsgálat szolgáltatásunk díja a várható bírság töredéke.

Miért bízza az ICE-STAR Szervizre szivárgásvizsgálatát?

Teljeskörű szolgáltatással állunk a hűtő és klímaberendezéseket üzemeltetők rendelkezésére. A tanácsadástól kezdve, a komplex ”Klímagáz adatbázis” kezelésén át, a szivárgásvizsgálatok határidőre történő elvégzéséig, joghatályos igazolásáig.

Cégünk a tevékenység végzéséhez szükséges összes hatósági engedéllyel rendelkezik. A szivárgásvizsgálatokat kizárólag a ”Klímagáz adatbázis”-ban nyilvántartott, folyamatosan képzett rutinos szakembereink végzik.

Felkérés esetén, az Ön cégére, berendezéseire szabottan szívesen készítünk ingyenes árajánlatot!

Miből áll szivárgásvizsgálati szolgáltatásunk?

 • Bejelentés – adminisztráció

  A kalorikus berendezések üzemeltetője/tulajdonosa köteles regisztrálnia magát vagy cégét a Klímavédelmi Hatóság által működtetett ”Klímagáz adatbázis”-ba. Majd ezt követően körönként szükséges bejelenteni a szivárgásvizsgálat köteles berendezéseit a hatóság nyilvántartásába.

  Mi levesszük válláról a terhet és átvállaljuk Öntől az F-ÜHG-t tartalmazó berendezésekkel járó kötelezettségeket. Elvégezzük a regisztrációt és a bejelentéseket. Későbbiek során, az előírásnak megfelelően adminisztráljuk és naprakészen tartjuk az Ön Klímagáz regisztrációját.

 • Műszaki adatfeltöltés

  Az F-ÜHG-t tartalmazó berendezések nyilvántartásba vételét követően elvégezzük a kiszámolt, megállapított műszaki adatok rögzítését.

 • Berendezésazonosító címke

  A műszaki adatfeltöltést követően elkészítjük és előírásnak megfelelően felragasztjuk a berendezésekre a nyilvántartásba vételt igazoló címkéket. A ”Klímagáz adatbázis”-ból generált címkéket minden esetben öntapadós, UV, sav, lúg, és időjárás álló PVC fóliára nyomtatjuk.

 • Szivárgásvizsgálat elvégzése

  Folyamatosan nyomon követjük a ránk bízott berendezések szivárgásvizsgálati érvényességét. Lejárat előtt jelezzük a közelgő vizsgálat szükségességét, majd egyeztetett időpontban elvégezzük a szivárgásvizsgálatokat.

  A szivárgásvizsgálatot minden esetben szemrevételezés és ellenőrzést követően végezzük el. A szemrevételezés és ellenőrzés során a kalorikus kör megbontása nélkül javítható szivárgásokat lehetőség szerint rögtön megszüntetjük. A sérült, hiányzó berendezésazonosító címkéket pótoljuk.

  A szivárgásvizsgálat eredményét és tényét azonnal rögzítjük, joghatályos igazolását azonnal elvégezzük a „Klímagáz adatbázis”-ban.

 • Naprakész jogszabályi ismeretek

  Folyamatosan nyomon követjük a szivárgásvizsgálati jogszabályok, rendeletek változásait. Ennek megfelelően tájékoztatjuk partnereinket az őket is érintő változásokról. Emellett számíthat ránk hatósági ellenőrzéskor is, ahol szakértői segítséget nyújtunk Önnek.

Ügyfeleink rólunk

Szeretne személyre szabott ajánlatot?

Kattintson az Ajánlatkérés gombra, majd az adatai megadását követően munkatársaink 48 órán belül felkeresik Önt a megadott elérhetőségén személyre szabott ajánlat kapcsán.

Ajánlatkérés